• Pomarańcza liofilizowana 20g opakowanie bag

Symbol: CDFA-174DF
20.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.99
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.99
ORLEN Paczka 10.99
Kurier DHL 18
Kurier UPS 20
Dostępność Mało
Waga 0.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 507081321

Zostaw telefon

Opis

Pomarańcza liofilizowana plastry - opakowanie Bag 20 g

 

Produkty liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze, i co ważne mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Mogą być one surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy je uzupełnić wodą a wtedy uzyskują całkowitą, naturalną świeżość. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Ananas liofilizowany to doskonała przekąska, na dodatek niezwykle zdrowe. Ananasy dodają energii, wspomagają trawienie oraz mogą polepszyć ogólne samopoczucie.

Co to jest liofilizacja?

▼ Skład

Pomarańcza liofilizowana wyprodukowana ze 100% świeżej pomarańczy ( 10 kg świeżych owoców powstaje ok 1 kg owocu liofilizowanego)

Jakie zalety ma żywność liofilizowana?

  • Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne. Początkowo sięgało po nią jedynie wojsko amerykańskie podczas II wojny światowej (później żywnością liofilizowaną zainteresowało się NASA).
  • Dziś osoby zawodowo zajmujące się sportem oraz podróżnicy chętnie korzystają z gotowych, liofilizowanych posiłków, bo są zdrowe i jednocześnie szybkie w przygotowaniu.
  • Opakowania są lekkie, łatwo je przewieźć. Wystarczy uzupełnić zawartość wodą i mamy gotowe danie. Obecnie takie produkty są łatwiej dostępne dla każdego. Czasem warto wypróbować je jako zdrową, wartościową pod względem odżywczym, alternatywę dla zup w proszku.
  • Dzięki liofilizacji składniki zachowują swoje naturalne właściwości i wartości odżywcze, a ich waga znacznie maleje. Jeśli właściwie przechowujemy taki produkt, to ma również długi okres przydatności do spożycia.
  • W przypadku żywności liofilizowanej nie ma konieczności używania konserwantów, wzmacniaczy smaku oraz barwników. Po dodaniu wody żywność ma ładny kolor i zachowaną strukturę oraz swój naturalny smak.
  • Odparowana woda to, zależnie od produktu, nawet 95-98% masy produktu. Tak lekkie opakowania łatwo się przewozi i magazynuje. Ze względu na małą (około 2%) zawartość wody produkty liofilizowane są dość stabilne mikrobiologicznie. Ważne jednak, by były przechowywane z dala od wilgoci.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci