-
Pomarańcza liofilizowana 20g opakowanie bag
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 9.99 |
Dostępność | Mało 3 szt. |
Waga | 0.05 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 507081321
Zostaw telefon |
Opis
Pomarańcza liofilizowana plastry - opakowanie Bag 20 g
Produkty liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze, i co ważne mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Mogą być one surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy je uzupełnić wodą a wtedy uzyskują całkowitą, naturalną świeżość. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Ananas liofilizowany to doskonała przekąska, na dodatek niezwykle zdrowe. Ananasy dodają energii, wspomagają trawienie oraz mogą polepszyć ogólne samopoczucie.
Co to jest liofilizacja?
▼ Skład
Pomarańcza liofilizowana wyprodukowana ze 100% świeżej pomarańczy ( 10 kg świeżych owoców powstaje ok 1 kg owocu liofilizowanego)
Jakie zalety ma żywność liofilizowana?
- Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne. Początkowo sięgało po nią jedynie wojsko amerykańskie podczas II wojny światowej (później żywnością liofilizowaną zainteresowało się NASA).
- Dziś osoby zawodowo zajmujące się sportem oraz podróżnicy chętnie korzystają z gotowych, liofilizowanych posiłków, bo są zdrowe i jednocześnie szybkie w przygotowaniu.
- Opakowania są lekkie, łatwo je przewieźć. Wystarczy uzupełnić zawartość wodą i mamy gotowe danie. Obecnie takie produkty są łatwiej dostępne dla każdego. Czasem warto wypróbować je jako zdrową, wartościową pod względem odżywczym, alternatywę dla zup w proszku.
- Dzięki liofilizacji składniki zachowują swoje naturalne właściwości i wartości odżywcze, a ich waga znacznie maleje. Jeśli właściwie przechowujemy taki produkt, to ma również długi okres przydatności do spożycia.
- W przypadku żywności liofilizowanej nie ma konieczności używania konserwantów, wzmacniaczy smaku oraz barwników. Po dodaniu wody żywność ma ładny kolor i zachowaną strukturę oraz swój naturalny smak.
- Odparowana woda to, zależnie od produktu, nawet 95-98% masy produktu. Tak lekkie opakowania łatwo się przewozi i magazynuje. Ze względu na małą (około 2%) zawartość wody produkty liofilizowane są dość stabilne mikrobiologicznie. Ważne jednak, by były przechowywane z dala od wilgoci.