Naturalnie i smacznie

  • manufaktura
  • 100% naturalne składniki
  • idealne dla Twojej rodziny
  • bez konserwantów
  • produkowane z pasja do natury
Liofilizacja - zalety 0
Liofilizacja - zalety

 

liofilizacja
O liofilizacji
W 1811 roku opisano proces sublimacji, a podczas II wojny światowej liofilizację stosowano do produkcji wartościowych i odpornych na zmienne warunki posiłków dla żołnierzy.
W połowie ubiegłego wieku (1962) liofilizowana żywność trafiła w kosmos, była to bowiem doskonała metoda na utrwalenie produktów spożywczych przy jednoczesnym zachowaniu wartości odżywczych.
Choć kiedyś była to żywność, która stanowiła żelazne menu jedynie podczas ekstremalnych wypraw wysokogórskich, dzisiaj jest zabierana nawet na weekendową wycieczkę w góry.
Liofilizacja jest aktualnie najzdrowszą metodą konserwacji żywności
polegającą na usunięciu wody z owoców i warzyw. Otrzymane
w ten sposób produkty zachowują swoje wartości odżywcze
oraz naturalny smak i zapach. Liofilizowana żywność jest zdrowa i smaczna. Produkty nie tracą wartości odżywczych, a ich smak jest uwydatniony. Liofilizaty sprawdzają się nie tylko tam, gdzie trudno o świeżą żywność, ale też jako przekąski i dania do szybkiego przygotowania na co dzień. Są doskonałą alternatywą dla niezbyt zdrowych słodyczy. Wpisują się w modę na zdrowy styl życia.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl